preskoči na sadržaj

Industrijsko-obrtnička škola Pula

 > Projekti
EU projekti škole

     Industrijsko obrtnička škola je već godinama uključena u razne EU projekte. Novcem iz europskih fondova škola nastoji osuvremeniti prostore škole, opremiti laboratorija suvremenom opremom i uređajima, educirati nastavnike da bi što bolje mogli pratiti napredak tehnologije i primjenjivati nova znanja u nastavi.

     U sklopu projekata mobilnosti učenici naše škole odlaze u zemlje EU gdje obavljaju praksu, stječu nova znanja, iskustvo, usavršavaju znanje stranih jezika, upoznaju učenike iz drugih zemalja, upoznaju nove običaje, kulture te se odgajaju za multikulturalni život bez predrasuda bilo koje vrste.

Projekti u kojima je sudjelovala naša škola:

 

  • CARDS 2003 - škola je dobila sredstva u iznosu od 100.000 eura. Tokom projekta uređena su i opremljena dvije učionice/praktikuma za nastavu elektrotehničkih zanimanja, učionica/praktikum za automehaničare i učionica za graditeljka zanimanja. Nastavnici škole sudjelovali su u tečajevima engleskog jezika, tečajevima rada na računalima, tečajima PLC programiranja, elektropneumatike. Nabavljena je oprema za izvođenje strukovne nastave, softver za pneumatiku i hidrauliku, softver za CAD u graditeljstvu. 

  • IPA "Implementacija novih kurikuluma" Profesor Dragan Radovanović bio je član tima u organizaciji Ministarsva obrazovanja i sporta i Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih u izradi priričnika ua inovacije u srednjim školama

  • Leonardo da Vinci projekt mobilnosti "E-buggy"  2012. - U sklopu projekta je 8 učenika škole u pratnji prof. Dragana Radovanovića bilo 14 dana u Leipzigu u Njemačkoj na stručnoj praksi. Tokom prakse učenici su izradili električni automobil.

  • Leonardo da Vinci projekt transfera novih tehnologija "Flexcell" fleksibilna automatizacija 2012.-2014.  - U projektu IOŠ Pula je bila partner školama i fakultetima iz Slovenije i Austrije. Cilj projekta je prijenos znanja iz područja automatike, CNC programiranja, robotike, optičkih mjerenja, sigurnosti i zaštite na škole iz  Hrvatske i Turske.

  • Leonardo da Vinci projekt mobilnosti "Solarna energija za budućnost"  2013. - U sklopu projekta će 10 učenika škole u pratnji prof. Dragana Radovanovića ići 14 dana u Sevilju u Španjolsku na stručnu praksu. Tokom prakse učenici će učiti osnove solarne fotonaponske tehnike i prektično postavljati različite fotonaponske sustave.

  • Erasmus+ KA2 projekt "DROP-APP: give voice to youngsters through new technologies to fight drop-out!"  2015.-2017. Projekt je imao za cilj koristiti uređaje novih tehnologija da se remotivira učenike u cilju sprječavanja preranog napuštanja srednjoškolskog strukovnog obrazovanja bez stjecanja prvog zanimanja. Partneri u projektu bili su strukovne škole iz Italije, Austrije, Španjolske, Francuske, Njemačke, Hrvatske te regionalne uprave Friuli Venezia Giulia iz Italije i Istarska županija.
  • Erasmus+ KA2 projekt "Innovations in car service of hybrids and electric vehicles"  2017.-2019. Projekt se sastoji u educiranju  nastavnika s novim metodama servisiranja hibridnih i električnih automobila i razvijanju novog kurikuluma za edukaciju učenika za zanimanja automehaničar, autoelektričar i automehatroničar. Partneri u projektu su Industrijsko-obrtnička škola Pula, Stredna strukovna odborna škola Bratislava u Slovačkoj  te tvrtka Homola s.r.o. iz Bran u Češkoj Republici. 

 


Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
UPISI 2021./2022.

Industrijsko-obrtnička škola Pula planira upisati  tri odjeljenja u prvi razred u novoj školskoj godini 2021./2022.

Broj upisnih mjesta za ljetnji rok po odjeljenjima:

Odjeljenje A:
Autolimar -  6 učenika 
Automehaničar - 12 učenika
CNC operater -  6 učenika

Odjeljenje B:
Instalater-monter  - 10 učenika
Ličilac - soboslikar  - 8 učenika
Keramičar-oblagač - 6 učenika

Odjeljenje C:
Elektroinstalater - 8 učenika
Elektromehaničar - 8 učenika
Elektroničar - mehaničar - 8 učenika

NOVO: Kalkulator bodova za upis u srednju školu

 

Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
Kalendar
« Rujan 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Korisni linkovi
CMS za škole logo
Industrijsko-obrtnička škola Pula / Mletačka 3, HR-52100 Pula / ss-ios-pu.skole.hr / ios.pula@skole.hr
preskoči na navigaciju